Bir seçim yaparken geçmişimizi referans alırız.

Bize öğretilenleri, anlatılanları, başkalarının geçmiş tecrübelerinden satın aldığımız kayıtları gözden geçirir, zihnimizle analiz ederek doğrusunu yanlışını tanımlar ve uygun olanı seçmeye çalışırız.

Geçmişi bırakmak zorundasınız. Nerede hata yaptığınıza bakmaya devam edersiniz çünkü aynı hatayı bir kez daha yapmayacağınızdan emin olmak istersiniz ya da bu realitede başkaları tarafında ne kabul görür onu bulmaya çalışırsınız.

Bize bunu yaptıran; eğer seçimimizde bir yanlışlık bir terslik olursa kendimizi garantiye almaya çalışmaktır. Bu bize güvenli ve rahat bir alan sağlar.

Mesleğimizi seçerken, yapacağımız işi seçerken, satın alacağımızı arabayı, evi seçerken, arkadaş seçerken, eş seçerken ve küçük büyük her seçimimizde GEÇMİŞ KAYITLARIMIZ bizim referanslarımızdır.

Bu şekilde olasılıklar ve  farklı seçimlere sınırlar ve kısıtlar koyarız.

Örneğin,. doğup büyüdüğümüz kültürde çok fazla paranın huzur getirmeyeceğine dair bir söz, bir inanış vardır. Çok fazla paraya sahip olursak başımıza birşeyler geleceğine dair içten içe bir endişe duyarız…Az ya da kararınca paraya sahip olmanın rahatlığını ispatlamak için sözlerimiz vardır

Paran varsa derdin var…

Para mutluluk getirmez..

Para adamı bozar..

İnsan parayı bulunca dostunu unutur..

İnsan paranın, para ise insanın sahtesini yapar..

Böylece para akısımızı kısıtlar ve bize yetecek, başkasına muhtaç olmayacağımız kadar, orta halli vatandaş olarak yaşamak için gerekli olan parayı seçip onu yaratırız.

Seçimlerinizde “An”da kalın… seçim için o “An”a bakın geçmişe değil. O “An” daki farkındalığınız seçim yaratır. Yanlış ya da doğru seçim yoktur Access sisteminde. Eğer bir seçim yaparsanız ve yanlış olursa başka bir seçim yapabilirsiniz.

Her zaman farklı bir seçim yapma olasılığınız olduğunu bilmeli ve bu bakış açısıyla işlemelisiniz. Aksi halde yaptığınız her seçimde yargıda bulunma halinde olur ve başka seçim yapamazsınız. Seçimlerinizi yargılamaya devam ettikçe farkındalığınızı köreltirsiniz.

Soru sorarak evrenin önümüze, aklımıza dahi gelmeyen olasılıkları sunmasına izin verebiliriz…

 ………………yı seçmiştim bana hizmet etmedi…. Şimdi Ne seçersem benim için daha keyifli olur? Diye sorun ve o “An” daki bilişiniz/farkındalığınız ile  yeni bir seçim yapın… Bu kadar kolay aslında…

İPUCU SORULARI

“Benim için en keyifli, en neşeli, en rahat, en kolay , en çok paralı, hangi olasılıklar var ? “

“Neyi seçersem hayatım değişir?”

Burada görmediğim aklıma bile gelmeyen hangi olasılıklarım var?

Yazar Hakkında

İlgili Yazılar

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.